Nieuwsbrief april - mei 2021

EN HOEVER STAAN WE NÚ MET ONZE THEATERPLANNEN? 

Buiten spelen aprilse grillen hun semi-winters spel. Binnen worden plannen gesmeed, voor als het echt lente wordt, voor als de coronamaatregelen versoepelen, voor als het weer kan en mag…

Theater Vonk heeft 2 nieuwe ijzers in het vuur liggen:

CRASHTEST IBSEN: NORA is onze volgende avondvullende productie.

Na het succes van Crashtest Ibsen: Pijler van de Samenleving in 2020, gaan we op hetzelfde élan door en stellen we u graag opnieuw een Crashtest van Joachim Robbrecht voor.

Het personage Nora uit “Een Poppenhuis” van Henrik Ibsen is 144 jaar oud, maar wordt steeds weer uit de kast gehaald, omdat het stuk the battle of the sexes op treffende wijze weet te vatten. Na bijna anderhalve eeuw gooit Theater Vonk met “Nora” het roer radicaal om – want Nora voelt zich niet meer comfortabel in de onderdanige rol die ze in haar gezin, op het toneel én in de wereld moet spelen. Ze laat niet meer tot het einde van het stuk over zich heen lopen om dan pas haar koffers te pakken. Integendeel: ze kiest voor een radicale oplossing en gooit het hele systeem omver. In onze #MeToo maatschappij staat Nora mee op de barricades!

Crashtest Ibsen: Nora is een hilarische satire op onze houding tegenover vrouwenemancipatie, moraal en geld.

Regie:         Erica van Hylckama
Met:           Paul Baudouin, Jacques De Bock, Geert Goossens, Elsie Rottiers,
                  Valerie Sneyers, Veerle Van Lieshout

Speeldata:
     11, 12, 18, 19 februari 2022 om 20u00
     13, 20 februari 2022 om 15u00
     Locatie: Auditorium Permeke bibliotheek, De Coninckplein Antwerpen 

Speeldata:
     Nog 1 weekend in maart 2022
     Locatie: Het Stadsmagazijn, Keistraat AntwerpenMEEPASSANT is een nieuw kortstuk in het Afhaaltheater, dat we binnenkort opnieuw op café, voor uw bedrijf of vereniging, of bij u thuis, brengen.

Auteur is Marc-Marie Huijbregts, o.a. bekend als jurylid van De Slimste Mens.

Hij vertelt het verhaal van Riet en Jeanne, 2 zussen, elkaars uitersten, maar ook 2 handen op één buik. Elke dinsdagmiddag kaarten ze samen en babbelen ze, over mannen, kwaaltjes, kinderen…
Deze week gaat hun koffieklatsj over hun derde zus, Gerda. Zij is zojuist overleden en wordt vrijdag begraven. Riet en Jeanne bereiden de begrafenis voor en proberen tegelijk met Gerda hun eigen verdriet te begraven. Al gaat dat Meepassant met de nodige humor gepaard.

Regie:     Erica van Hylckama
Met:       Annemie Goris, Elsie Rottiers

Wil je dit stuk in huis halen? Neem dan contact met ons via info@theatervonk.be of via de website. 


Nog steeds op de agenda:
 


NADIEN van Bert Edelenbos .

Wil je deze productie in huis halen? Neem dan contact met ons via info@theatervonk.be of via de website.
(Klik op de foto voor een directe link naar de webpagina)


KALE BOMEN RUISEN NIET van Magne Van den Berg.

Wil je deze productie in huis halen? Neem dan contact met ons via info@theatervonk.be of via de website.
(klik op de foto voor een directe link naar de webpagina)Dus – zo zit het met onze theaterplannen! Wij zijn er klaar voor, nu de rest van de wereld nog…

Hou onze (vernieuwde) website in de gaten! Daar vind je bijkomende informatie én mogelijkheid om te reserveren, van zodra het kan en mag. En we hopen samen met u dat dat heel binnenkort mag zijn!!