Theater Vonk

Theater Vonk is in vele opzichten een uniek gezelschap. De toneelvereniging van Antwerpen-Noord. noemt zichzelf een 3-dimensionaal theatergezelschap. In Permeke blazen ze klassieke toneelstukken nieuw leven in, ze bieden ‘afhaaltheater’ aan bij u thuis, in de kroeg of op onverwachte plaatsen en er is ‘belevingstheater’ met verhalen die gesprokkeld werden in de buurt. Dit weekend gaat het stuk Nora: Crashtest Ibsen II in première. Actrice Valerie Sneyers en regisseur Erica van Hylckama vertellen over het nieuwe stuk en Theater Vonk en het ‘afhaaltheater’

(klik op het logo hierboven).

Het De Coninckplein was een ‘beruchte’ uitgaansbuurt in Antwerpen. Maar ook een buurt met een uitgesproken sociaal karakter. Lief en leed werd er en wordt er gedeeld. Theater Vonk sprokkelde verhalen uit de buurt en maakte er een muzikaal theater van.   

(klik op het logo hierboven).               


Café Kiebooms was zondagochtend even een teletijdmachine die de cafégangers terugflitste naar de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Theater Vonk bracht er verhalen en liedjes over het legendarische café en over het De Coninckplein, ooit het centrum van een bruisende uitgaansbuurt.’t Coningspleintje, Liekes en Vertelsels heet de voorstelling en ze is ook in november en december nog te zien in Café Kiebooms.

(klik op het logo hierboven).